sâmbătă, 26 februarie 2011

"Chocolate Chips Cookies" - Reteta adaptata dupa Anna Olson...


De fiecare data salivez in fata televizorului uitandu-ma la ce face Anna Olson... si.... intr-o zi, am inceput sa fac si eu ...aceste minunate "Chocolate Chips Cookies" (reteta ei o gasiti aici: http://www.foodnetwork.ca/recipes/Dessert/Chocolate/recipe.html?dishid=2633 ).
Prima data cand am facut, am respectat aproape in totalitate reteta.
 Au iesit dementiale....
Azi..., pentru ca eu sunt intr-un oarecare fel la dieta... :( , Cris parca ar fi mancat ceva dulce si vroiam sa pot sa-i dau si Dianei sa rontaie putin, m-am hotarat sa faca aceeasi reteta dar s-o adaptez nevoilor noastre si mai mult... Am asa va spun cum am procedat:
- am inlocuit faina alba cu un amestec de faina integrala si faina de secara,
- am diminuat cantitatea de zahar,
- am folosit bucati de ciocolata alba (asa am avut in casa).
Ingrediente:
4 oua mari
1/3 cana zahar
1 plic zahar vanilat
2 1/2 amestec de faina integrala si faina de secara
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare
100g unt
200g ciocolata alba


Jumatate din cantitatea de ciocolata, impreuna cu untul, se topesc la microunde (sau pe aburi) timp de 30 -60 sec.
Cealalta jumatate de ciocolata se taie in bucatele mici.
Intr-un bol, se cerne faina, praful de copt si sarea.
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se bat bine cu mixerul pana zaharul se topeste si compozitia devine omogena.



Se adauga amestecul de ciocolata si unt si se mai mixeaza putin.

Se adauga mai mult de jumate din amestecul de faina si se mixeaza incet iar.

In functie de consistenta aluatului se mai adauga treptat restul de faina. Compozitia trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare, ca o pasta foarte foarte densa (lasata la rece se va intari si apoi se va putea lucra cu ea).
Se adauga bucatelele deciocolata (ideal ar fi fost sa fie din ciocolata neagra... aparea un contrast).



Se acopera si se lasa la rece vreo 2 ore, pana se intareste.
Se incalzeste cuptorul la 180GR.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu ulei si...  se trece la treaba...
Se formeaza bilute, de marimea unor chiftele, si se aseaza in tava. Eu mi-am umezit putin de tot mainile in ulei ca sa nu se lipeasca deoarece compozitia e foarte lipicioasa.


Se coc timp de 8-12 minute(depinde de cat de rece a fost compozitia). Trebuie stat cu ochii pe ele, altfel se ard...


Un deliciu.... Bune de satisfacut, intr-un mod sanatos, pofta de dulce atat ptr mamici la dieta, cat si ptr. copii si tatici...



Sper sa va fi facut pofta!
Eu am mancat doar doua bucati, desi as fi mancat o duzina...

2 comentarii:

teoS spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

ioi ce bine arata, o sa incerc si eu sa fac:) te pup, Lumi