miercuri, 23 februarie 2011

PRANZ FARA CARNE....DOVLECEI UMPLUTI CU BRANZA LA CUPTOR

Fiind in criza de idei ( ca in fiecare zi) si avand mai multi dovlecei pitici la dispozitie, m-am hotarat sa pregatesc pentru Emma DOVLECEI UMPLUTI CU BRANZA LA CUPTOR. O reteta foarte rapida, sanatoasa dar si gustoasa (buna si pt mame la dieta). Asa ca  m-am pus pe treaba in timp ce Emma isi facea somnul de frumusete:))

INGREDIENTE:
- dovlecei ( eu am avut 6 buc. pitici)
- branza de vaci ( am pus 2 pachete de Milli)
- 3 oua
- verdeata ( marar, partunjel, verdeturi italiene)
- 3 lg pesmet
- 2 prize sare
- 50 gr unt topit
- ulei pt uns tava
- cascaval ras

MOD DE PREPARARE:


Am taiat dovleceii in doua, i-am scobit de miez si i-am asezat in tava unsa cu ulei.




Miezul l-am maruntit in blender si l-am amestecat cu branza, ouale, sare, verdeata, unt topit  si pesmet.






Am umplut dovleceii cu aceea compozitie si i-am bagat la cuptor aprox 30 min.



Dupa 10 min de la introducerea in cuptor am scos tava si am presarat pe fiecare dovlecel in parte cascaval ras care s-a gratinat foarte frumos. Rezultatul a fost delicios, eu si Emma am mancat cu mare pofta.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
   

2 comentarii:

Adela Dobrican spunea...

HIHIHI... ptr mame ca si mine...
te felicit! super buna ideea!!!!
dovleceii tai si puiul cu legume al Ramonei sunt prioritati in meniul Dianei. .... si al meu, binenteles!!!

teoS spunea...

multumim pt aprecieri, chiar ii recomand poti sa vii la o portie... am facut muuuuuuuulti...sper sa manance si cristi:)))