joi, 24 februarie 2011

Ciorba de burta - update

Nu prea sunt eu cine stie ce bucatareasa... Si nici nu pot spune ca gatesc mult... Insa....
Ciorba de burta imi este mereu apreciata de toata lumea.
Asa ca... Ma lauda lumea, ma laud si eu... :)))
De aceea am hotarat sa postez reteta mea de Ciorba de burta (prietenii stiu de ce... :) )
Ingrediente:
1 kg burta curatata si feliata
smantana
1 lg faina
3 morcovi de marime medie
3-4 catei de usturoi
5 lg ulei
1 ardei iute
1-2 lg lichid de pe ardeiul iute
sare dupa gust
Se decongeleaza burta si se pune la fiert cu putina sare,ardeiul iute si putina zeama de pe ardei (sau otet) ptr. aproximativ 45-60 minute, pana e bine fiarta.
Intre timp:
- morcovii se curata, se dau pe razatoarea mica si se prajesc in putin ulei;
- usturoiul se curata, se toaca marunt (eu l-am dat pe razatoarea mica) si l-am frecat bine cu un varf de cutit de sare;
- smantana (n-am scris cantitate ptr ca fiecare pune cat vrea ) se amesteca bine cu faina (iar n-am scris cantitate din acelasi motiv, fiecare pune cat vrea, depinde cum vreti sa fie de consistenta ciorba).
La final, dupa ce burta s-a fiert, se adauga compozitia de smantana si se mai lasa sa fiarba inca veo 2-3 minute, apoi se adauga morcovul prajit.
Se ia de pe fos si se adauga jumatate din usturoi.
Se lasa la racit ptr vreo 10 minute, apoi se adauga cealalta jumatate de usturoi ( astfel ciorba va capata un gust mai intens de usturoi).
Se asezoneaza cu sare, zeama de ardei iute sau otet dupa gust.
Cam atat... E gata in maxim o ora.
Floare la ureche...
Pofta buna!!!

3 comentarii:

teoS spunea...

BUN...ARATA BINE DAR MODUL DE PREPARARE UNDE E? ALTFEL CREDEM CA E DE LA RESTAURANT:)))

Adela Dobrican spunea...

Promit ca data viitoare cand fac Ciorba de burta mapun si fac si poze. Acum mi-am adus aminte doar la final....

Ramona_B spunea...

Deja mi-e o pofta....